Pedicurepraktijk Het Groene Woud
Medisch pedicure

Medische pedicurebehandelingen.

Naast de basisbehandelingen pedicure zijn wij tevens gespecialiseerd in medische pedicure behandelingen.


Intake

Een eerste behandeling begint voor ieder met een gedegen anamnese (vraaggesprek met relevante bijzonderheden) en een voet- en nagelonderzoek. Eventuele aandoeningen worden ingetekend op een persoonlijke behandelkaart. Deze behandelkaart wordt bij iedere volgende behandeling geraadpleegd en bijgewerkt.

Indien nodig worden er foto's en blauwdrukken van de voeten gemaakt. Ook de voeten en schoenen worden opgemeten en besproken, mocht hiertoe aanleiding zijn. Aansluitend worden de voeten verzorgd. Wij werken daarbij uitsluitend volgens de code van de voetverzorging. Alle behandelingen lopen volgens een vast protocol en de juiste hygiëne maatregelen worden in acht genomen, zodat u er zeker van kunt zijn dat er geen infecties opgelopen worden, of er materialen gebruikt worden die er niet geschikt voor zijn.

Bij klachten wordt er een gedegen onderzoek gedaan naar de oorzaak hiervan en wordt, in overleg een behandelplan opgesteld.

Een eerste behandeling duurt daarom vaak langer dan een reguliere behandeling.


Medisch pedicurebehandelingen

Hieronder vindt u een overzicht van onze medische pedicure behandelingen:

Diabetische voet

Reumatische voet

Risicovoet

Oudere, of verwaarloosde voet

Oncologische voet

Nagelreparatie

Nagelregulatie

Orthese

Anti-druktechniek


Vervolgafspraak en nazorg:

Normaliter is een behandeling eens in de 4 tot 8 weken voldoende. Natuurlijk is dit helemaal afhankelijk van de conditie van de voet en een eventueel voetprobleem. Komt u puur voor onderhoud en ervaart u weinig klachten dan zal de frequentie voor u uiteraard anders zijn dan voor iemand die met  specifieke hardnekkige voetproblemen te kampen heeft. Kortom het is en blijft maatwerk. Aan het einde van de behandeling maken we graag een afspraak voor een vervolgbehandeling. Maar mocht u zelf op een later tijdstip een afspraak willen maken, dan kan dat natuurlijk ook. Ook als u vragen heeft dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen.


Maak tijdens de behandeling gratis gebruik van schoenenreiniging met shoefresh.*Tijdens de behandeling kunnen uw schoenen Gratis gereinigd worden door de shoefresh. Hierdoor worden bacteriën,schimmels en nare geurtjes verwijderd.

* reiniging is gratis bij elke pedicurebehandeling vanaf 30 minuten.


(De schoenen worden gereinigd doormiddel van Active Oxygen technologie. Active zuurstof (ozon) pakt schimmels en bacteriën aan die stank veroorzaken. Vervolgens droogt de shoefresh de schoenen. Dit gebeur van binnenuit, wat beter is voor het materiaal van de schoen, dan het drogen op bijvoorbeeld de verwarming).