Pedicurepraktijk Het Groene Woud
Medisch pedicure

Ingroeiende nagels / nagelregulatie

Ingroeiende nagels kunnen enorm pijnlijk zijn. Ze drukken in de huid en zorgen voor veel ongemak. Een ingroeiende nagel kan ontstaan door verkeerd knippen, verkeerd schoeisel, te strakke kousen/sokken, of door een aangeboren nagelvorm. Bij een tijdige behandeling kan veel leed voorkomen worden.

In eerste instantie wordt de nagel drukvrij gelegd door de nagelwal eeltvrij te maken. Vervolgens wordt naar de conditie van de nagel gekeken, is deze verdikt, is er sprake van een misvorming, waar en wanneer veroorzaakt de nagelplaat druk? etc. Door de nagel te freezen kan over het algemeen gesproken al de nodige verlichting worden bewerkstelligd.

Als een ingroeiende nagel niet op de reguliere manier te verhelpen is, kan er een nagelbeugel geplaatst worden. Door de nagelbeugel wordt de nagel begeleid in de groen, zodat de nagel niet meer ingroeit en u pijnvrij bent. De nagelbeugels waarmee Pedicurepraktijk Het Groene Woud werkt, zijn ook bruikbaar voor risicopatiënten. Het adequaat en tijdig bij laten houden van ingroeiende nagels, of nagels die druk veroorzaken is echt een must.

Bij verwaarlozing van ingroeiende nagels, of drukkende nagels zullen de klachten weer terug keren, of zelfs erger worden.